Автомобільний двигун потужністю 60 кВт на базі двигуна 4Ч 7,5/7,35. Частина 1. Модернізація системи живлення застосуванням газового палива - Санін, Віталій Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – автомобільний двигун. Мета роботи – розробка автомобільного двигуна потужністю 60 кВт. Оцінка ефективності роботи бензинового двигуна на газовому паливі. Методи дослідження – аналітичні, розрахункові та експериментальні. У роботі вдосконалено автомобільний двигун 4Ч 7,5/7,35 потужністю 60 кВт. Проведено вибір і обгрунтування параметрів двигуна, розрахунок робочого процесу, динамічний розрахунок та розрахунок деяких основних деталей двигуна на міцність. Розглянуті питання охорони праці і безпеки життєдіяльності при вдосконаленні двигуна та його експлуатації і обслуговуванні. Виконана оцінка економічної ефективності модернізації двигуна. Спеціальна частина роботи присвячена модернізації системи живлення у багатопаливну з використанням скрапленого газу.
Keywords: двигун; потужність; поршень; шатун; система живлення; скраплений газ