Формування гендерно-орієнтованої корпоративної культури підприємства - Шведчикова, Аліна Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі розглянуто теоретичні основи корпоративної культури з урахуванням гендерних аспектів та проаналізовано існуючі підходи до її оцінювання. Розроблено вдосконалений методичний підхід до оцінки гендерної орієнтованості корпоративної культури, що охоплює чотири сфери (управлінсько-економічну, соціально-психологічну, нормативно-правову та духовну) і чотири рівні спостереження (індивідуальний, колективний, організаційний, міжорганізаційний). Практичне застосування на ТОВ «АТП16355» показало задовільний рівень гендерно орієнтованої корпоративної культури з потребою в удосконаленнях. Запропоновано рекомендації для покращення корпоративної культури, що сприятимуть формуванню інклюзивної організаційної атмосфери, підвищенню мотивації, ефективності управління та зміцненню репутації підприємства.
Keywords: гендер; корпоративна культура; оцінка; інклюзивність; управління; гендерна орієнтація; мотивація