Дослідження електричного генератора на базі реактивної електричної машини з перемиканням магнітного потоку та комбінованим збудженням - Панін Олександр Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета роботи – проведення аналізу вентильних реактивних генераторів, дослідження можливості їх вдосконалення для застосування у складі силової установки електромобіля. Об’єкт роботи – процес перетворення механічної енергії на електричну. Предмет роботи – вентильна реактивна електрична машина у режимі генератора. Проведено аналіз принципів побудови, принципу роботи та методів керування вентильною реактивною електричною машиною, яка працює в режимі генератора, проведено аналіз впливу основних конструктивних параметрів та принципів керування на робочі та вихідні характеристики генератора, наведено результати комп’ютерного моделювання впливу способів керування на вихідні параметри генератора.
Keywords: вентильна реактивна електрична машина; вентильний реактивний генератор; система керування силовими напівпровідниковими приладами; методи керування вентильним реактивним генератором