Розробка програмного оптимізаційного модулю автоматизованої інформаційної системи управління перевезеннями - Почечун, Владислав Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт роботи – ефективна організація управління транспортним процесом за допомогою програмного оптимізаційного модулю автоматизованої інформаційної системи управління. Предмет роботи – програмний оптимізаційний модуль автоматизованої інформаційної системи управління, призначений для розв’язання транспортних задач за критеріями: вартості, часу та ризику невиконання робіт. Мета роботи – підвищення ефективності управління транспортним процесом за рахунок програмного оптимізаційного модулю автоматизованої інформаційної системи управління. Проведено дослідження процесу функціонування транспортної системи з урахуванням незалежної та імовірнісної поведінки об'єктів транспортної моделі (задачі, машини, обмеження, цілі); розроблено оптимізаційний модуль автоматичної інформаційної системи, призначений для розв'язання стохастичної транспортної задачі.
Keywords: інформаційна технологія; транспортне підприємство; методи оптимізації та дослідження операцій