Вібраційна діагностика машин. Проектування, виготовлення, експлуатація - Мигаль, В. Д.; Аргун, Щ. В. (Майдан, 2024)
У монографії узагальнено розвиток вібраційних методів для діагностики якості проектування, виробництва та експлуатації машин, включаючи трактори, автомобілі і тягові електродвигуни. Розглянуті основні характеристики вібраційних процесів у машинах, особливості машин як об’єктів вібрацій, параметри та властивості вібраційних сигналів, технічні засоби та методи вібраційної діагностики машин, нормуван ня вібрації, методи проектування та забезпечення заданих рівнів вібрації, а та кож практичний досвід діагностики якості проектування, виробництва та екс плуатації тракторів і тягових електродвигунів автомобілів. Монографія розрахована для студентів спеціальностей 274 Автомобіль ний транспорт, 133 Галузеве машинобудування та 141 Електроенергетика, еле ктротехніка та електромеханіка, аспірантів, інженерів-конструкторів і техно логів, які займаються питаннями проектування машин заданої надійності та ресурсу, а також їх діагностуванням.