Транспортна доступність сільських територій: методологічні підходи - Загурський, О. М.; Загурский, О. Н.; Zagurskіy, O.M. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2018)
Розглянуто існуючі підходи до визначення категорії «транспортна доступність територій». Проаналізовано основні її характеристики (економічні, інституціональні та соціальні). Обґрунтовано визначення транспортної доступності як інституціональної категорії, що відбиває взаємозв'язок системи факторів для задоволення потреб у переміщенні людей і/або вантажів.
Транспортная доступность сельских территорий: методологические подходы
Vehicle access of village areas: methodological approaches
Keywords: мобільність; пасажирські перевезення; сільські території; транспортна політика; транспортна доступність; мобильность; пассажирские перевозки; сельские территории; транспортная доступность; транспортная политика; mobility; passenger transport; rural area; transport accessibility; transport policy; 656.631.2