Дослідження роботи буферних пристроїв мостового спеціального крану вантажопідйомністю 20/5 т. - Стрільцова, Юлія Леонідівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – процес наїзду мостового крана на буферні пристрої. Предмет дослідження – закономірності впливу буферних пристроїв на динамічні навантаження, діючих на металеву конструкцію мостового крану при наїзді на буферний пристрій. Мета роботи – Зменшення динамічних навантажень, діючих на металоконструкцію мостового крану при наїзді крана на буферний пристрій. У дипломній роботі виконано: дослідження процесу наїзду мостового крана на буферні пристрої. Виконано розрахунки основних механізмів і металоконструкцій крана; розроблено технологічний процес складання гальма. Розраховано економічний ефект від використання цього крану. Розглянуто питання охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях при експлуатації крану.
Keywords: кран мостовий; дослідження; буферні пристрої; динаміка наїзду; математична модель; розрахунки; механізми; металоконструкція; економічна ефективність; безпека