Спосiб визначення корозiйної стiйкостi асфальтобетону - Золотарьов, Вiктор Олександрович; Єфремов, Сергiй Всеволодович; Маляр, Володимир Володимирович (My University, 2013)
Спосіб визначення корозійної стійкості асфальтобетону, що включає виготовлення зразків методом ущільнення з витримкою на повітрі одну добу, визначають їх міцність методом навантаження до руйнування на повітрі та в водонасиченому стані, який відрізняється тим, що процес водонасичення ведуть в агресивному середовищі одночасно з навантаженням, яке створює вигин горизонтально розташованого зразка у формі балки і по відношенню часу навантаження до руйнування зразка під впливом агресивного середовища до часу навантаження до руйнування зразка на повітрі протягом не більше 6-10 годин, знаходять коефіцієнт (ступінь зниження довготривалої міцності матеріалу), що характеризує корозійну стійкість, за формулою:
Keywords: дорожнi покриття, асфальтобетоннi