Ефективність персоналу суб’єкта підприємницької діяльності - Безпала, Вероніка Станіславівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єктом дослідження є система управління персоналом підприємства. Предметом дослідження є сукупність економічних відносин, що виникають у процесі оцінювання та підвищення ефективності праці персоналу суб’єкта підприємницької діяльності. Метою роботи є теоретичне обґрунтування та розроблення практичних рекомендацій щодо підвищення ефективності праці персоналу підприємства на основі вдосконалення системи оцінювання персоналу. В ході дослідження використовувалися методи аналізу і синтезу, метод логічного аналізу. Персонал виступає ключовим ресурсом суб’єкта підприємницької діяльності, оскільки саме результати праці працівників формують фінансові результати, конкурентоспроможність та стійкість підприємства на ринку. У зв’язку з цим питання оцінювання та стимулювання ефективності праці персоналу потребують поглибленого наукового дослідження та практичного обґрунтування. Результатом проведеного в кваліфікаційній роботі дослідження є пропозиції з формування методики комплексної оцінки ефективності персоналу та розроблення рекомендацій з підвищення продуктивності та результативності праці на підприємстві. За результатами дослідження опубліковано 1 наукову статтю в Збірнику студентських наукових праць «Економічні перспективи», м. Харків, ХНАДУ, 2025 р.; 1 тезу доповіді.
Keywords: персонал; праця; ефективність персоналу; підприємство; оцінювання