Розробка технології підсилення дорожнього одягу з використанням асфальтобетонів підвищеної колієстійкості, при виконанні робіт з капітального ремонту автомобільної дороги О 210515 «Борова – Першотравневе на Сватове», км 0+000 – км 20+000 - Гомонай, Ярослав Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
В роботі були розроблені питання аналізу природно-кліматичних умов, проаналізовано фактичний стан ділянки автомобільної дороги, визначено конструкцію дорожнього одягу та запропоновано проведення робіт з її посилення, досліджено фізико-механічні властивості та колієстійкість асфальтобетонів та запропоновано для шару покриття асфальтобетон підвищеної колієстійкості, виконано розрахунок об'ємів робіт, розроблено технологію виконання робіт з фрезерування існуючого покриття дорожнього одягу, влаштування шару з щебенево-піщаної суміші укріпленої цементом, вирівнюючого шару з крупнозернистої щільної асфальтобетонної суміші типу А1 та шару покриття з дрібнозернистої суміші типу А армованого поліпропіленовими фіброволокнами.
Keywords: Можливість використання в шарах конструкцій дорожнього одягу дрібнозернистих асфальтобетонних сумішей армованих полімерними фіброволокнами; дрібнозернистий асфальтобетон; щебенево-піщана суміш укріплена цементом; дорожній одяг; посилення; полімерні фіброволокна; колієстійкість