Транспортно-планувальна оцінка створення магістралі «вулиця Весніна – вулиця Європейська» у місті Харків - Радіонова, Вероніка Володимирівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Аналіз транспорної ситуації в центральній частині м. Харкова дозволив виявити недоліки функціонування транспортної системи згаданої частини міста, які проявляються здебільшого в періоди пікових навантажень на систему. Для їх подолання у Генеральному плані міста і рішеннях Харківської міської ради запропонований ряд заходів, серед яких міститься створення транспортної магістралі «вул. Весніна – вул. Європейська». Для оцінки подібного заходу у роботі розроблено транспортну модель загальноміського центру, яка є сучасним інструментом інформаційної підтримки прийняття рішень щодо доцільності внесення змін у транспорту систему.
Keywords: індивідуальний транспорт; транспортна модель; транспортна система; транспортне обслуговування; транспортні потоки; центральна частина; Visum