Модернізація крана вантажопідйомністю 8 т - Кайда, Володимир Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У дипломному проекти розглядаються питання підвищення ефективності експлуатації баштового крану,за рахунок використання нових конструкційних матеріалів, зміни параметрів металоконструкції та виконавчих механізмів крану. Виконано огляд баштових кранів ведучих світових виробників, здійснений розрахунок основних параметрів виконавчих механізмів, виконано перевірку на стійкість. Проведені техніко-економічні розрахунки та розглянуті питання з охорони праці та безпеки у надзвичайних ситуаціях.
Keywords: кран баштовий; стріла; механізм підйому вантажу; механізм підйому стріли; лебідка; ходове обладнання