Облік розрахунків з оплати праці та аналіз ефективності використання трудових ресурсів - Ярошенко, Богдана Василівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Розглянуто економічний зміст, значення та функції оплати праці в сучасних умовах, висвітлено її законодавче регулювання; дана характеристика КП «Шляхрембуд», окреслені склад та особливості обліку заробітної плати, документування повязаних з обчисленням заробітної плати операцій; проведено аналіз показників ефективності використання трудових ресурсів та оплати праці; досліджені питання організації оплати праці на підприємстві, стан аналітичного та синтетичного обліків та висвітлені аспекти оплати праці в системі оподаткування. Для вдосконалення обліку заробітної плати запропоновано реформування законодавства в сфері оплати праці, підвищення рівня ефективності системи контролю за дотриманням законодавства в цій сфері; використання нових технологій і підходів до організації праці, забезпечення прозорості та гнучкості у виплатах зарплати; відкриття нових субрахунків до рахунку 66 та спрощення документообігу на підприємстві
Keywords: заробітна плата; трудові ресурси; оплата праці; структура персоналу; робочий час; ефективність