Побудова цифрової моделі місцевості для розробки проекту реконструкції кільцевої розв’язки на автомобільній дорозі КПП «Тимкове» – Балта – Первомайськ – Доманівка – Олександрівка (ПК 1765 – ПК 1770) - Тимчук, Ростислав Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи – створення цифрової моделі місцевості ділянки автомобільної дороги та кругової розв’язки для розробки проекту поточного ремонту. Метод дослідження – топографічна зйомка ділянки виконана комбінованим методом - тахеометрії з застосуванням електронного тахеометра та GPS-знімання з застосуванням супутникових приймачів. В кваліфікаційній роботі проведено аналіз видів та методів створення цифрових моделей місцевості, складено характеристику об'єкта проведення геодезичних вишукувань, розглянуто топографо-геодезичну вивченість району робіт, розглянуто технологію створення цифрових топографічних планів, описано методи, технологію і черговість виконання робіт, побудовано цифрову модель місцевості ділянки автомобільної дороги та кругової розв’язки а також надано текстові та графічні додатки.
Keywords: цифрова модель місцевості; опорна геодезична мережа; топографічне знімання; автомобільна дорога; геодезичні прилади