Дослідження впливу хімічного складу сортопрокатних валків з шаровидною формою графіту на їх механічні властивості - Даньшина, Олександра Вікторівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В дипломній роботі об'єкт дослідження – хімічний склад та структура чавунних валків виконання СШХН та їх зв'язок з механічними властивостями. Мета роботи: оцінка впливу хімічного складу механічних характеристик сортопрокатних валків з шаровидною формою графіту на їх механічні властивості. Методи дослідження: спектральний аналіз, металографічний аналіз, механічні іспити. В дипломній роботі визначені механічні властивості сортопрокатних валків з шаровидною формою графіту на основі аналізу їх хімічного складу. Із застосування математичного моделювання були побудовані рівняння регресії, що представлені у вигляді залежностей між показниками механічних характеристик та параметрами хімічного складу чавунних сортопрокатних валків. Отримані моделі доречно застосовувати при оцінці механічних властивостей чавунних валків в процесі їх виробництва у неруйнівних методах оцінки якості.
Keywords: спектральний аналіз; металографічний аналіз; механічні іспити; математичне моделювання; перліт; цементит