Спосiб керування iнтелектуальною бортовою iнформацiйною системою безпiлотного транспортного засобу за допомогою лiдара та блока з 3D картами - Нiконов, Олег Якович; Полосухiна, Тамара Олегiвна (My University, 2018)
Спосіб керування інтелектуальною системою безпілотного транспортного засобу, у якому за допомогою датчиків, відеокамер, блока розпізнавання знаків, радара, супутникового навігатора, блока зберігання цифрової інформації, блока пам'яті про стан руху транспортного засобу, приймально-передавального пристрою отримують інформацію, яку передають на електронний блок. Обробляють і здійснюють керування безпілотним транспортним засобом, а саме швидкістю та напрямком руху, гальмівною системою, передавальним та приймально- передавальним пристроями. На безпілотному транспортному засобі додатково встановлюють лідар та блок 3D карт, за допомогою яких сигнали передають на електронний блок і таким чином отримують актуальну інформацію для орієнтування на місцевості у реальному режимі часу та на основі цієї інформації здійснюють керування безпілотним транспортним засобом.
Keywords: Автотранспортные средства; Автотранспортнi засоби