Транспортний засіб категорії N2. Розробка головної передачі та дослідження констрцій механізмів блокування диференціалу - Голубничий, Олег Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об'єкт роботи – транспортний засіб категорії N2. Мета роботи – розробка головної передачі та аналіз конструкцій механізмів блокування диференціалу. У процесі виконання роботи було здійснено аналіз конструкцій транспортних засобів категорії N2 вантажопідйомністю не менше 3750 кг. Особлива увага приділялася конструкції головних передач та конструкції механізмів блокування диференціалу. Проаналізувавши переваги та недоліки існуючих конструкцій, було розроблено складальне креслення головної передачі транспортного засобу категорії N2, яка відповідає всім вимогам, має високі технологічні і експлуатаційні показники. Також було проведено аналіз конструкцій механізмів блокування диференціалу із визначенням їх основних переваг та недоліків. Результати кваліфікаційної роботи бакалавра можуть бути використані при проєктуванні трансмісій вантажних автомобілів або модернізації вже існуючих.
Keywords: транспортний засіб; трансмісія; головна передача; сателіт; диференціал