Розробка системи контролю заряду та розряду літій-залізофосфатної акумуляторної батареї - Шарко, Яків Едуардович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – система контролю заряду, розряду та балансування акумуляторної батареї Предмет дослідження – процеси функціонування систем контролю заряду, розряду та балансування Мета роботи – підвищення енергоефективності та економічності м’якого гібридного транспортного засобу. Проведено аналіз та дослідження існуючих систем контролю заряду та розряду, визначення достоїнств і недоліків роботи існуючих систем контролю заряду та розряду. Розглянуто структуру, функції та режими роботи систем контролю заряду, розряду та балансування. Запропоновано і розроблено удосконалену систему контролю заряду, розряду та балансування тягової акумуляторної батареї, що дозволяє підвищити енергоефективність та економічність м’якого гібридного автомобіля.
Keywords: контроль заряду розряду та балансування; система зарядки тягової акумуляторної батареї; блок керування заряджанням; система захисту від перезаряду