Автоматизована оцінка безпеки руху та екологічних показників з розробкою заходів по їх покращенню на автомобільній дорозі М-07, км 47+200 – км 55+000. Частина І. Дослідження умов і безпеки руху та розробка заходів з організації руху - Шапошніков, Володимир Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – безпека дорожнього руху на ділянці автомобільної дороги М – 07 км 47+200 – км 55+000. Мета роботи – оцінка умов та безпеки руху на ділянці існуючої автомобільної дороги, розробка заходів з організації дорожнього руху. Метод дослідження – комплекс сучасних методів оцінки умов руху з використанням розрахункових методів, пакетів прикладних програм на ПЕОМ. В дипломній роботі проведений детальний аналіз умов руху за показниками швидкості руху окремих автомобілів та транспортного потоку, коефіцієнтам аварійності та безпеки, визначені місця потенційної небезпеки дорожнього руху. Були розроблені заходи з підвищення зручності і безпеки та організації руху на автомобільній дорозі. Всі розрахунки виконані на ПЕОМ.
Keywords: автомобільна дорога; інтенсивність руху; безпека руху; транспортний поток; швидкість руху; організація дорожнього руху; заходи з підвищення безпеки руху