Швидкісна знеміцнювальна термічна обробка холоднокатаної тонколистової низьковуглецевої сталі - Дощечкіна, І. В.; Терещенко, Д. С.; Дощечкина, И. В.; Терещенко, Д. С.; Doschechkina, I. V.; Tereshchenko, D. S. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
Розроблена і досліджена швидкісна знеміцнювальна обробка холоднокатаної тонколистової сталі 08кп з використанням контактного нагріву та охолодження. Установлені оптимальні температурно - часові параметри процесів рекристалізаційного відпалу та подальшого перестарування для запобігання природного старіння при тривалому вилежуванні або транспортуванні сталі. Розроблена технологія термічної обробки холоднокатаного листа забезпечує комплекс властивостей, які відповідають підвищеним вимогам споживача для виготовлення двошарових згорнуто паяних трубок малого діаметра, які експлуатуються під великим тиском. Трубки із стрічкових заготовок, що були оброблені за рекомендованою технологією, успішно пройшли 100 % контроль якості в умовах виробництва.
Скоростная разупрочняющая термическая обработка холоднокатаной тонколистовой низкоуглеродистой стали
Speed reliable heat treatment of cold-rolled thin-sheet low-carbon steel
Keywords: холоднокатана сталь 08кп; швидкісний контактний нагрів; рекриста- лізаційний відпал; перестарювання; природне старіння; структура; міцність; технологічна пластич- ність; холодна пластична деформація; тонкий лист; холоднокатаная сталь 08кп; скоростной контактный нагрев; рекристализационній отжиг; перестарюваие; деформационное старение; прочность; технологическая пластичность; thin sheet; cold rolled steel 08kp; high-speed contact heating; recrystallization annealing; overaging; strain aging; structure; strength; technological plasticity; 669.141.24