Дослідження стійкості короткобазового навантажувача з бортовою системою повороту - Павелко, Владислав Іванович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У роботі проведено аналіз навантажувачів, що випускаються провідними фірмами світу, які знаходяться на балансі підприємств України. Розраховано найбільший момент опору повороту малогабаритного навантажувача. Виконано оцінку динамічної стійкості малогабаритних навантажувачів у процесі повороту. Розроблено методику розрахунку стійкості ковшових колісних навантажувачів з бортовою системою повороту. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях Проведені техніко-економічні розрахунки. Об’єктом дослідження є процес підвищення ефективності роботи малогабаритного ковшового навантажувача ПМТС 1200 з гідростатичною трансмісією при виконанні повороту. Метою даної роботи є підвищення стійкості малогабаритного ковшового навантажувача з бортовою системою повороту за рахунок розробки методу визначення навантажень, що діють на машину при виконанні повороту. Методи дослідження – використані теорія коливань нелінійних систем, закони взаємодії рушія з опорною поверхнею при виконанні повороту, статистична обробка результатів експериментів.
Keywords: ПМТС 1200; короткобазовий навантажувач з бортовою системою повороту; надзвичайні ситуації; економічна ефективність