Ефективні засоби мотивації персоналу підприємства транспорту - Швороб, Артем Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота: 56 с., 12 рис., 18 табл., 25 джерел. МОТИВАЦІЯ, ПЕРСОНАЛ, МАТЕРАІЛЬНЕ СТИМУЛЮВАННЯ, МОРАЛЬНЕ СТИМУЛЮВАННЯ, МОТИВАЦІЙНИЙ ФАКТОР, ПІДПРИЄМСТВО ТРАНСПОРТУ. Об'єктом дослідження є система мотивації персоналу на підприємстві. Предметом дослідження є мотиваційні фактори працівників на підприємстві транспорту. Метою роботи є розробка рекомендацій щодо формування ефективної системи мотивації персоналу на підприємстві транспорту. В ході дослідження використовувалися методи аналізу і синтезу, методлогічного аналізу. В сучасних умовах господарювання, коли підприємства транспорту функціонують в умовах жорсткої конкуренції, нестабільності економіки та зростання вимог до якості послуг, ефективне управління персоналом набуває особливої актуальності. Одним із ключових інструментів досягнення високої продуктивності праці, підвищення професійної активності працівників та формування командного духу є система мотивації. Тому дослідження засобів підвищення ефективності мотивації на підприємствах транспорту є важливим як з теоретичного, так і з практичного погляду. Результатом проведеного в кваліфікаційній роботі дослідження є пропозиції щодо вдосконалення системи мотивації персоналу на підприємстві транспорту з врахуванням індивідуальних поглядів працівників на мотиваційні фактори матеріального та морального стимулювання. За результатами дослідження опубліковано 1 наукову статтю в Збірнику студентських наукових праць «Економічні перспективи», м. Харків, ХНАДУ, 2025 р.; 1 тезу доповіді.
Keywords: мотивація; персонал; матеріальне стимулювання; моральне стимулювання; мотиваційний фактор; підприємство транспорту