Інженерно-геодезичні роботи для складання проєкту капітального ремонту автомобільної дороги державного значення Н-23 Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя на ділянці км 140+056 – км 155+050 у Дніпропетровській області - Архип'юк, Ярослав Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – інженерно-геодезичні вишукування автомобільної дороги Н-23 Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя км 140+056 – км 155+050. Мета роботи – розробити інженерно-геодезичне забезпечення до проєкту капітального ремонту автомобільної дороги Н-23 Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя км 140+056 – км 155+050. Метод дослідження – аналіз науково-технічної інформації за літературними джерелами і нормативною документацією та залучення методів автоматизованого проектування. Галуззю використання є розробка проєктної документації капітального ремонту автомобільної дороги Н-23 Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя км 140+056 – км 155+050. В результаті розробки дипломного проєкту виконано: збір і аналіз інформації щодо характеристики об’єкту інженерно-геодезічних вишукувань, наведені методи виконання геодезичних робіт при вишукуваннях автомобільної дороги, за допомогою систем автоматизованого проектування створені цифрові інженерно-топографічні плани
Keywords: інженерно-геодезичні вишукування; автомобільна дорога; планово-висотна знімальна геодезична мережа; GPS зйомка; система автоматизованого проєктування