Розробка технології виробництва асфальтобетонної суміші для забезпечення будівництва автомобільної дороги ІІІ категорії в Київській області - Гаврілов, Олег (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі розглянуто питання, що пов’язані з виготовленням на асфальтобетонному заводі асфальтобетонних сумішей, які будуть використовуватися під час будівництва асфальтобетонного покриття автомобільної дороги IІІ категорії, розташованої поблизу м. Бориспіль Київської області. Використовуючи вихідні дані в роботі здійснено розрахунки з встановлення конструкції дорожнього одягу, а також здійснено розрахунки гранулометричних складів дрібно- та крупнозернистих асфальтобетонних сумішей та розраховані склади вихідних матеріалів, необхідних для роботи асфальтобетонного заводу. На основі літературних та нормативних даних, враховуючи вихідні дані та особливості роботи асфальтобетонного заводу, розроблено технологічну схему виробництва асфальтобетонних сумішей. Виконано розрахунки вартості приготування асфальтобетонних сумішей на заводі.
Keywords: асфальтобетон; асфальтобетонна суміш; дрібнозерниста суміш; крупнозерниста суміш; дорожній одяг; розрахунок; технологія