Удосконалення методу оперативного контролю технічного стану транспортного засобу . - Манзюк, Василь Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Мета дослідження - підвищення ефективності технічної експлуатації транспортних засобів удосконаленням методу оперативного контролю його технічного стану при зміні режимів праці та відпочинку і фізичного стану водіїв в умовах експлуатації. Об’єкт дослідження - процес контролю технічного стану вантажного транспортного засобу в умовах експлуатації. Методи дослідження: аналітичний огляд, експериментальна перевірка і узагальнення отриманих результатів. У дипломній роботі виконано аналіз досліджень щодо методів контролю технічного стану транспортних засобів. Показано яким чином здійснено удосконалення методу моніторингу технічного стану вантажного транспортного засобу і стану водія засобами ITS. Експериментально перевірено метод оперативного контролю технічного стану транспортного засобу в умовах експлуатації засобами ITS.
Keywords: режими праці та відпочинку водія; транспортний засіб; метод; контроль; дистанційний моніторинг; технічний стан; ідентифікація