Теоретичні та практичні аспекти обліку й аналізу малоцінних і швидкозношуваних предметів в умовах автотранспортного підприємства - Пономаренко, Катерина Олегівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Визначено економічну сутність поняття малоцінних та швидкозношуваних предметів, досліджено економіко-правовий простір нормативної бази з обліку та відмінності МШП від інших видів запасів та особливості документування операцій з малоцінними та швидкозношуваними предметами; надано організаційну характеристику ПАТ «АТП 16364» та проаналізовано його фінансовий стан з аналізом МШП; з’ясовані особливості обліку та оподаткування МШП у досліджуваному підприємстві; запропонувані шляхи вдосконалення обліку малоцінних та швидкозношуваних предметів в умовах діяльності автотранспортного підприємства.
Keywords: малоцінні і швидкозношувані предмети; запаси; малоцінні необоротні матеріальні активи; документування; бухгалтерський облік; оподаткування