Розробка установки вертикального буріння для створення свердловин малих діаметрів до 200 мм - Мамон, Владислав Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У роботі розглянуто питання, які пов’язані із визначенням та проектуванням мобільної бурової установки. Установка відноситься переважно до буріння свердловин під колодязі, також може бути використано для буріння отворів різного призначення. Буровий верстат призначений для шнекового і колонкового буріння вертикальних і похилих свердловин в обмежених умовах закритих приміщень і на відкритих майданчиках в умовах помірного макрокліматичного району. Бурова установка містить підставу, шарнірно встановлену на ній щоглу, телескопічний елемент для зміни її кутового положення, каретку з приводом та двигуном, що розміщена рухомо на стійках щогли, гідроциліндр переміщення каретки.
Keywords: мобільність; діаметр; буріння; розробкасвердловина