Комплексна дипломна робота «Модернізація асфальтозмішувальної установки ДС-185». Частина 1. «Модель системи керування дозуванням бітуму» - Ярута, Андрій Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт роботи – система дозування бітуму у асфальтозмішувальній установці ДС-185. Предмет роботи – процес дозування бітуму у асфальтозмішувальній установці ДС-185. Мета роботи – розробка моделей системи керування дозуванням бітуму у асфальтозмішувальній установці ДС-185. Проаналізовано технологічний процес виготовлення асфальтобетонної суміші, розглянуто склад та принцип роботи асфальтозмішувальної установки. Особливу увагу приділено системі подачі бітуму, як одного з найважливіших елементів у процесі виробництва якісних асфальтобетонних сумішей. Розроблено структуру системи автоматизації бітумного обладнання асфальтобетонної установки ДС-185, у якій виділено три підсистеми: підсистема регулювання рівня бітуму у бітумних цистернах, підсистема регулювання температури бітуму та підсистема керування подачею нагрітого до робочої температури бітуму до дозатора. Запропоновано моделі та описано принцип дії вказаних підсистем автоматизації бітумного обладнання. Розглянуто заходи щодо охорони праці та навколишнього середовища при виробництві асфальтобетону.
Keywords: Асфальтозмішувальна установка; дозування; бітумне обладнання; система керування