Розробка технології виробництва асфальтобетонних сумішей на бітумах, модифікованих термопластами на асфальтобетонному заводі, що реконструюється - Самарський, Олександр (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
На основі зробленого аналізу літературних джерел та експериментальних даних досліджень, стосовно властивостей бітумополімерних в’яжучих (БПВ), обґрунтовано вибір полімеру класу термопласту, використання якого забезпечує отримання БПВ з високими властивостями і підвищення властивостей асфальтобетонів. Доведена доцільність застосування БПВ для поліпшення якості, стійкості до утворення пластичних деформацій та довговічності асфальтобетонних покриттів автомобільних доріг. У дипломній роботі виконані технологічні розрахунки режимів роботи заводу, запропоновано удосконалення окремих ліній, визначена потреба в матеріалах, визначено їх склад та властивості, встановлені об’єми складів для матеріалів та витрати ресурсів при приготуванні сумішей. Вирішені питання з контролю якості робіт на заводі, охорони праці, виконані техніко-економічні розрахунки, які доводять доцільність виготовлення асфальтобетонних сумішей на основі модифікованих полімером нафтових бітумів.
Keywords: асфальтовий бетон; мінеральні матеріали; бітум; термопласт; етил-вініл-ацетат; модифіковані в’яжучі; фізико-механічні властивості; асфальтобетон; технологія; ефективність