Дослідження використання машинного навчання в автомобілі, що адаптивно реагують на дорожні умови - Прасолов, Максим Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета дослідження – є дослідження інтелектуальних алгоритмів машинного навчання, які забезпечують адаптивне керування транспортними засобами, враховуючи зміну дорожніх умов, поведінку інших учасників руху, та зменшення навантаження на водія. Об’єкт дослідження – є автомобільні системи, що використовують алгоритми машинного навчання для підвищення ефективності та безпеки під час руху. Предмет дослідження. Механізми адаптивного реагування на зміну дорожніх умов, розроблені за допомогою машинного навчання (наприклад, управління ризиками через аналіз швидкості, відстані, та реакції на події). У роботі досліджується використання машинного навчання для розробки адаптивних автомобільних систем, які реагують на зміну дорожніх умов у реальному часі. Основна увага приділяється інтелектуальним алгоритмам, що прогнозують ризики, враховують поведінку водіїв та інших учасників руху, а також мінімізують навантаження.
Keywords: автомобіль; машинне навчання; адаптивне керування; нейронні мережі; транспортні системи; динамічна адаптація; прогнозування ризиків; алгоритми оптимізації; автопілот; ефективність керування; штучний інтелект