Модель автоматизованої системи сортування заготівок на машинобудівному підприємстві - Лаассірі, Отман (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об'єкт роботи – процес сортування потоку заготівок за допомогою автоматизованої конвеєрної системи сортування. Предмет роботи – модель автоматизованої системи сортування заготівок. Мета роботи – підвищення продуктивності технологічного процесу за рахунок скорочення часу та підвищення точності процесу сортування заготівок. Виконано аналіз існуючих рішень щодо використання засобів автоматизації при передачі та сортуванні заготівок. Розроблено функціональну схему управління автоматизованою конвеєрною системою сортування. На основі запропонованих технічних засобів розроблено діючу модель автоматизованої конвеєрної системи сортування. Розроблено програмне забезпечення для системи керування автоматизованою конвеєрною системою сортування заготовок на базі ПЛК.
Keywords: конвеєр; заготовки; швидкість переміщення; сортування; сигналізація; Arduino; ПЛК