Розроблення алгоритмів ухвалення рішень про технічне обслуговування на основі прогнозу терміну служби - Осадчий, Максим Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета дослідження – розроблення підходу до визначення терміну експлуатації автомобіля, що дає змогу формувати алгоритми оптимізації в системі технічного обслуговування автомобілів з урахуванням вимог середовища експлуатації. Об’єкт дослідження – є процес технічного обслуговування автомобілів, зокрема, його організація та управління терміном експлуатації. Предмет дослідження – є розробка алгоритмів ухвалення рішень, спрямованих на покращення ефективності технічного обслуговування автомобілів за допомогою системи управління терміном їхньої експлуатації. Підхід, представлений в роботі описує застосування сучасних теорій інформаційних технологій, концепцій отримання знань, принципи побудови інтелектуальних систем в автомобільній галузі повинні ґрунтуватись на усвідомленій цілеспрямованій діяльності людини. Важливу роль у цьому відіграє створення інформаційних систем підтримки прийняття рішень адаптованих до навколишнього середовища.
Keywords: АВТОМОБІЛЬ; ТРАНСПОРТНИЙ ЗАСІБ; АЛГОРИТМ; ТЕХНІЧНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ; СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ; РЕМОНТ; ТЕРМІНУ ЕКСПЛУАТАЦІЇ; ТЕХНІЧНА ЕКСПЛУАТАЦІЯ