Оцінка ефективності взаємодії структурних підрозділів підприємства - Глухов, Данило Валерійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В кваліфікаційній роботі визначено сутність та типи організаційних структур управління підприємством по взаємодії їх підрозділів; проаналізовано методи проектування організаційної структури підприємства; розроблено механізм вдосконалення організаційної структури управління підприємством, який ґрунтується на основних принципах та критеріях ефективності і включає сучасні методи, інструменти та важелі побудови організаційної структури управління підприємством. Проаналізовано результати роботи ТОВ «Преіз» за останні три роки; виконано оцінку ефективності організаційної структури управління ТОВ «Преіз»; досліджено ефективність взаємодії структурних підрозділів підприємства; виконано моделювання організаційної структури управління ТОВ «Преіз» та визначено його економічну ефективність. Перспективи подальших досліджень пов’язані з використанням конкретних методів вдосконалення організаційних структур управління підприємством для забезпечення його конкурентних переваг.
Keywords: організаційна структура підприємства; взаємодія підрозділів; структура управління підприємством; оцінка ефективності взаємодії підрозділів