Дизель потужністтю 35 кВт на базі двигуна Lombardini 2004 для мінівантажного автомобіля категорії N1. Частина 2. Центрування до модернізованого маховика ДВЗ удосконаленого дводискового зчеплення - Гужва, Сергій Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об`єктом дослідження є центрування до модернізованого маховика дизеля Lоmbardini LDW 2004 модифікованого дводискового зчеплення для застосування на міні вантажному автомобілі категорії N1. Мета роботи полягає в застосуванні дизеля Lоmbardini LDW 2004 на міні вантажному автомобілі категорії N1 шляхом центрування до модернізованого маховика двигуна модифікованого дводискового зчеплення. В роботі розроблено розрахунково-експериментальні розрахунки і конструкторсько-креслярська документація по застосуванню дизеля Lоmbardini LDW 2004 на міні вантажному автомобілі категорії N1. Виконано центрування до модернізованого маховика дизеля модифікованого дводискового зчеплення. Проведено вибір основних конструктивних і режимних параметрів двигуна. Виконано розрахунок робочого процесу двигуна, динамічний розрахунок рота розрахунок на міцність поршня, шатуна, колінчастого валу. Виконана конструкторська документація: повздовжнього розрізу ДВЗ; складальне креслення модифікованого дводискового зчеплення; робоче креслення модернізованого маховика. Наведено економічне обґрунтування необхідності проектування двигуна, а також аналіз робочих умов охорони праці при виготовленні удосконалених вузлів і деталей АТЗ і ДВЗ.
Keywords: дизель lоmbardini ldw 2004; модернізований маховик; модифіковане дводискове зчеплення; конструкторська документація; міні вантажний автомобіль; категорія n1