Розробка маніпулятора до енергетичного модуля класу 6-8 кН - Єзик, Владислав Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У дипломному проекти розглядаються питання підвищення ефективності вантажо-розвантажувальних робіт малого обсягу що виконуються в стислих умовах за рахунок використання маніпулятора на малогабаритному шасі. У дипломному проекті зроблено огляд кран-маніпуляторів ведучих світових виробників, здійснений розрахунок основних параметрів машини, виконано перевірку на міцність окремих елементів конструкції. Проведені техніко-економічні розрахунки та розглянуті питання з охорони праці та безпеки у надзвичайних ситуаціях.
Keywords: маніпулятор; базове шасі; пречіп; стойка; стріла; гідрообладнання