Створення Discord бота аналізу і пошуку інформації з використанням нейромереж - Кузнецов, Анатолій Романович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об'єкт дослідження – процес розробки інтелектуального Discord бота, що використовує нейромережі та API для аналізу та пошуку інформації. Предмет дослідження – розробка інтерфейсу і методів взаємодії нейромережі та Discord бота для пошуку інформації, обробки текстових і голосових повідомлень користувачів та їх структурування. Мета дослідження - розробка інтелектуального Discord бота, який має можливість здійснювати пошук релевантної інформації, аналізувати голосові та текстові повідомлення для їх структурування. Завдання дослідження: 1. Аналіз існуючих ботів для аналізу та пошуку інформації в Discord. 2. Аналіз існуючих нейромережевих рішень і API для роботи з текстом і пошуку інформації. 3. Вибір нейромережевої моделі і API. 4. Імплементація та налаштування нейромережної моделі. 5. Розробка архітектури бота. 6. Тестування бота та оцінка його ефективності. 7.Використання і поліпшення функцій, на основі відгуків користувачів. Методи дослідження включають аналіз подібних рішень у додатку Discord, розробку та проектування архітектури, пошук та впровадження актуальних нейромереж та API, реалізація архітектури та розробка зрозумілого інтерфейсу (команд) бота. Створений бот дозволить поліпшити функціонал пошуку та аналізу інформації у додатку Discord, за допомогою використання новітніх та потужних нейромереж, які тільки почали впроваджуватись у додаток та різні галузі нашого життя. Це дозволить користувачам легко та швидко використовувати різні функції аналізу або пошуку інформації не виходячи з додатка. У майбутньому планується поліпшення функцій, на основі відгуків користувачів. Розробка нових функцій для пошуку інформації у різних джерелах, та можливість вибору джерела. Вдосконалення функцій аналізу шляхом впровадження нових нейронних мереж для покращення швидкості та якості аналізу. Можливість використовувати функції за допомогою кнопок.
Keywords: discord; bot; api; whisper; discord.py