Побудова цифрових картографічних продуктів з використанням ГІС технологій - Ярмоленко, Вікторія Сергіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Використання геодезичних програмних засобів та геоінформаційних систем під час проведення геодезичного знімання території, а також матеріалів дистанційного зондування Землі дає змогу у найкоротший час знайти об’єкт інженерного вишукування, оцінити умови виконання робіт, здійснити прив’язку до пунктів Державної геодезичної мережі. Використання сучасного геодезичного програмного забезпечення дає змогу за короткий час і з високою точністю обробити результати геодезичного знімання території та створити картографічну продукцію у цифровому вигляді, що є сучасним. Дотримання сучасних вимог до виконання геодезичного знімання, комп’ютерної обробки результатів та подальшої розробки інженерної проектної документації – це створений високо точний картографічний матеріал у цифровому вигляді та прийнятий та внесений до бази даних державного містобудівного та земельного кадастрів.
Keywords: картографічні цифрові матеріали; геодезичні роботи; ГІС-технології