Розробка заходів зниження витрат на виробництво продукції - Жук, Артем Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єктом дослідження є закрите акціонерне товариство "Стальмонтаж". Мета роботи – розробка заходів щодо зниження витрат на виробництво продукції. Метод дослідження – методи аналізу та синтезу, групування і узагальнення, порівняльний аналіз, графічний метод, методи статистичного та економічного аналізу, експертні оцінки. На основі виконаних досліджень визначено фактори та умови, що визначають структуру витрат ЗАТ «Стальмонтаж». У процесі аналізу діяльності підприємства було виявлено проблеми, що впливають на зростання витрат. Впровадження запропонованих заходів здатне забезпечити зниження витрат, зростання прибутку, поліпшення техніко-економічних показників підприємства. Запропоновані заходи є ефективними та доцільними, що доводить розраховані коефіцієнт економічної ефективності і період окупності, який демонструє, що витрати окупляться за досить короткий термін. Здійснення технічного переозброєння спричинить зниження витрат на виробництво продукції, збільшення прибутку і показників рентабельності.
Keywords: витрати; собівартість; розробка заходів; зниження витрат; підприємство