Підвищення ефективності діяльності підприємства - Воложанінова, Марина Едуардівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В кваліфікаційній роботі проведено дослідження сутності ефективності діяльності підприємства та основних шляхів її підвищення. Розглянуто та проаналізовано основні показники діяльності підприємства. Проведено аналіз ефективності діяльності підприємства. Вдосконалено підхід до комплексного оцінювання ефективності діяльності підприємства на підставі застосування таксономічного аналізу. Запропоновано та обґрунтовано практичні рекомендації щодо впровадження послуг автомийки задля підвищення ефективності діяльності підприємства. Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження –запропоновані практичні рекомендації щодо впровадження послуг автомийки для зовнішніх клієнтів сприятимуть підвищенню ефективності та раціоналізації використання ресурсів підприємства, зростанню дохідів та підвищенню ефективності діяльності підприємства в цілому.
Keywords: ефективність діяльності; ефект; таксономічний аналіз; рентабельність; ефективність використання ресурсів