Розробка технології виготовлення асфальтобетонних сумішей з детальним дослідженням впливу адгезійних добавок на властивості асфальтобетонів - Шавша, Сергій Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
На основі експериментальних досліджень в дипломній роботі показана можливість підвищення водостійкості асфальтобетону за рахунок обґрунтованої необхідної кількості добавки ПАР, що вводиться в бітум, і яка забезпечує підвищення зчеплення бітуму з мінеральною поверхнею. Доведено доцільність застосування катіонної ПАР для поліпшення водостійкості асфальтобетону, а відповідно і довговічності асфальтобетонних покриттів автомобільних доріг. У роботі виконані технологічні розрахунки режимів роботи заводу, визначена потреба в матеріалах.
Keywords: бітум; поверхнево-активна речовина Wetfix BE; адгезія; мінеральні матеріали; мінеральний порошок; технологія; асфальтобетонна суміш; асфальтобетон; водостійкість