Побудова цифрової моделі місцевості для розробки проекту поточного ремонту кругової розв’язки на автомобільній дорозі Р-75 (ПК 1765 -ПК 1770) - Руденко, Віталій Романович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – ділянка автомобільної дороги загального користування регіонального значення Р-75 Контрольно-пропускний пункт "Тимкове" – Балта – Первомайськ – Доманівка – Олександрівка, на ділянці ПК 1765+00 – ПК 1770+00 у Миколайвській області. Мета роботи – створення цифрової моделі місцевості ділянки автомобільної дороги та кругової розв’язки для розробки проекту поточного ремонту. Метод дослідження – топографічна зйомка ділянки виконана комбінованим методом - тахеометрії з застосуванням електронного тахеометра та GPS-знімання з застосуванням супутникових приймачів. В результаті розробки дипломної роботи виконано: – аналіз видів та методів створення цифрових моделей місцевості; – характеристику об'єкта проведення геодезичних вишукувань; – розглянута топографо-геодезична вивченість району робіт; – розглянута технологія створення цифрових топографічних планів; – описані методи, технологія і черговість виконання робіт; – створено цифрову модель місцевості ділянки автомобільної дороги та кругової розв’язки; – надані текстові та графічні додатки.
Keywords: цифрова модель місцевості; опорна геодезична мережа; топографічне знімання; автомобільна дорога; геодезичні прилади