Аналіз сучасних технічних пристроїв для покращення умов роботи центрів реабілітації людей з обмеженими можливостями - Блажко, В. В.; Горняєва, М. О.; Блажко, А. В.; Blazhko, Volodymyr; Horniayeva, Mariia; Blazhko, Anastasiia (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У статті здійснено аналіз конструктивних особливостей сучасних технічних пристроїв, що використовуються для покращення умов роботи центрів реабілітації людей з обмеженими можливостями. Основна увага приділяється огляду стельових підйомників як ключового елемента для забезпечення мобільності пацієнтів з обмеженими фізичними можливостями. Розглянуто особливості конструкції стельових підйомників, зокрема їхню модульну систему, кріплення до стелі, механізми керування та безпеки. У статті також розглянуті інші реабілітаційні пристрої, що використовуються в комплексі зі стельовими підйомниками, їхня функціональність, ергономічність та надійність. Визначено переваги впровадження таких систем для оптимізації умов роботи медичного персоналу та покращення якості обслуговування пацієнтів.
Аnalysis of modern technical devices for improving working conditions in rehabilitation centers for people with disabilities
Keywords: підйомник; компоненти; конструкція; реабілітація; складові частини; проєктування; розрахунок; lift; components; design; rehabilitation; parts; calculation; 666.983; 10.30977/BUL.2219-5548.2024.107.0.82