Вдосконалення робочого обладнання малогабаритного екскаватора - Чорний, Андрій Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – технологічний процес розробки грунта мініекскаватором при виконанні земляних робіт в стислих умовах. Предмет дослідження – гідравлічний міні-екскаватор з робочим устаткуванням зворотна лопата, як засіб механізації робіт малих за обсягом. Метод дослідження – аналіз існуючих технологічних процесів та засобів розробки ґрунту при виконанні робіт в стислих умовах або малих за обсягом. Зроблено аналіз конструкцій міні-екскаваторів, визначено вплив окремих показників на процес копання ґрунту робочим обладнанням зворотна лопата. Виконано розрахунок основних параметрів виконавчих механізмів, розраховане та підібране гідравлічне обладнання, виконано розрахунок на міцність. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях. Обчислено економічний ефект від впровадження у виробництво міні- екскаватора.
Keywords: гідромолот; ківш; рукоять; стріла; зворотня лопата; робоче обладнання; шасі; міні-екскаватор; навісне обладнання