Аналіз технічних рішень щодо підвищення ККД об’ємних гідроприводів - Аврунін, Г. А.; Мороз, І. І.; Поторока, А. В.; Лебедєв, В. А.; Avrunin, Grygoriy; Moroz, Irina; Potoroka, Anatoly; Lebedev, Volodymyr (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Розглянуті способи регулювання об’ємних гідроприводів щодо досягнення енергозбереження й конструкції насосів і гідромоторів, які забезпечуюють зменшення механічних та об’ємних втрат потужності й підвищення ККД гідропривода. Наведені розрахункові формули для визначення вихідних характеристик і ККД гідроприводів. Матеріали корисні для спеціалістів машинобудівного профілю, здобувачів 2 (магістрського) та 3 (аспірантського) рівнів вищої освіти.
Analysis of technical solutions for increasing the efficiency of volumetric hydraulic drives
Keywords: об’ємний гідропривод; насос; гідроциліндр; гідромотор; механічні й об’ємні втрати потужності; енергозбереження; ККД; volumetric hydraulic drive; pump; hy-draulic cylinder; hydraulic motor; mechanical and volumetric power losses; energy saving; efficiency; 621.225; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.111.0.141