Розробка обладнання драглайн до екскаватора з ковшем 0.63 м3 - Ємельянов, Максим Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У дипломному проекти розглядаються питання підвищення ефективності експлуатації екскаватора з гнучким зв’язком з робочим обладнанням, за рахунок створення нового робочого обладнання, та використання гідрооб'ємного приводу у механізмах пересування та повороту. Розроблено конструкцію універсальної стріли, що дозволяє використовувати різні види змінного робочого устаткування, ківш драглайн із двощелевим завантаженням, здійснений розрахунок основних параметрів виконавчих механізмів, виконано перевірку його на міцність. Проведені техніко-економічні розрахунки та розглянуті питання з охорони праці та безпеки у надзвичайних ситуаціях.
Keywords: екскаватор; драглайн; ківш; робоче устаткування; стріла; ходове обладнання