Технологія та організація виконання робіт з реконструкції земляного полотна автомобільної дороги М19 на ділянці км 85+000 - км 99+000 - Боровський, Микита Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У проєкті розроблений дорожньо-кліматичний графік з розрахунком весняного й осіннього бездоріжжя, визначені можливі терміни роботи з кліматичних і директивних умов. Розглянуто питання технології й організації провадження робіт по будівництву водопропускних дорожніх труб і зведенню земляного полотна. При визначенні оптимального варіанта МДЗ по зведенню земляного полотна в проекті розглянуто чотири варіанта із призначенням як ведучі машини самохідних скреперів і екскаваторів, що працюють у комплексі з автомобілями самоскидами. Складено калькуляції трудових витрат всіх робочих процесів по зведенню земляного полотна. Вирішено питання контролю якості робіт, охорони праці і навколишнього середовища.
Keywords: реконструкція; ґрунти; матеріали; технологія; організація; дорожні труби; земляне полотно; охорона праці