Дослідження автоматизованого керування зчепленням транспортного засобу категорії М1 - Колісник, Владислав Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – процес керування зчепленням різними конструкціями приводів. Мета роботи – оцінка ефективності робочих та ергономічних показників системи керування зчепленням. В процесі аналізу був проведений огляд існуючих функціональних схем керування зчепленням для транспортних засобів категорії М1. Конструкції в цілому мають високі технологічні та експлуатаційні властивості, простоту та надійність в експлуатації та обслуговуванні. Результати дипломної роботи можуть бути використанні для подальшого аналізу та використанні в кваліфікаційних роботах, а також при проектуванні нових систем гальмування, або модернізації вже існуючих.
Keywords: транспортний засіб; зчеплення; конструкції приводів