Аналіз функціональних можливостей геоінформаційної системи QGIS на прикладі моделювання гірської місцевості - Вірченко, Юрій Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі проведено аналіз нормативного забезпечення топографо-геодезичної та картографічної діяльності. Окрім того, розглянуто цифрове моделювання рельєфу, використовуючи сучасні методи та технології. Здійснено аналіз геоінформаційних систем, зосереджений на їх можливостях у побудові рельєфу у 2D та 3D проекціях, на конкретному прикладі гори Петрос.
Keywords: геоінформаційна система; геопросторові дані; цифрова модель рельєфу; SRTM; аналіз; QGIS