Комплексна оцінка умов руху та розробка заходів щодо їх покращення на ділянці автомобільної дороги Р-44, ПК 0+00 – ПК 82+00 - Кравцов, Олег Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – безпека дорожнього руху на ділянці автомобільної дороги Р-44 ПК 0+00 – ПК 82+00. Мета роботи – оцінка умов та безпеки руху на існуючій автомобільній дорозі, розробка заходів з організації дорожнього руху. Метод дослідження – комплекс сучасних методів оцінки умов руху з використанням розрахункових методів, пакетів прикладних програм на ПЕОМ. В дипломній роботі були розроблені заходи з підвищення зручності і безпеки руху на автомобільній дорозі. Перед розробкою заходів проведений детальний аналіз умов руху по показникам швидкості руху окремих автомобілів та транспортного потоку, коефіцієнтам аварійності та безпеки. Проведено аналіз умов руху на перехрестях в одному рівні та розроблені інженерні рішення з підвищення безпеки руху на них. Всі розрахунки виконані на ПЕОМ .
Keywords: автомобільна дорога; інтенсивність руху; безпека руху; перехрестя доріг; організація дорожнього руху; заходи з підвищення безпеки руху