Розроблення метрологічних вимог до вимірювальної інформаційної системи заряджання тягових акумуляторних батарей електротранспорту - Ахмадєєв, Павло Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В дипломній роботі розроблені метрологічні вимоги з метою підвищення ефективності використання тягової батареї електромобіля за рахунок розроблення метрологічних вимог до вимірювальної інформаційної системи заряджання тягових акумуляторних батарей електротранспорту. Проведений аналіз існуючих методів, що дозволяють істотно підвищити зручність користування електричним транспортом. Обґрунтовано використання пасивного методу балансування. Розроблені метрологічні вимоги до інформаційно-вимірювальної системи заряджання тягових акумуляторних батарей. Розглянуті проблеми вирівнювання заряду Li–Ion батарей. З’ясовано, що технологія Powerpump швидше робить балансування тягових акумуляторних батарей. Результати дипломної роботи бакалавра можуть бути використані як у навчальному процесі, так і у виробничій діяльності.
Keywords: метрологічні вимоги; батареї електромобіля; методи балансування; вирівнювання заряду; електрообладнання автомобілів; технологія powerpump; вимірювальна інформаційна система